web messenger facebook messenger purchase instant messaging software

PASİFİK İNGİLİZCE 0 312 432 32 43 – 506 153 56 25

21 Mart 2013 Perşembe

YDS DİL KURSLARI,YDS SORULARI 2013 ve YDS KELİMELERİ

YDS DİL KURSLARI,YDS SORULARI 2013 ve YDS KELİMELERİ



Şimdi başarılı olmanın sırrını verelim;
  • Ezbere dayalı konu öğrenimi yerine tümden gelim metoduyla konular öğrenilmelidir.
  • Sadece uyarlama ile hazırlanmış sorularda doğruluğu söz konusu olan sözde ipucu ya da teknikler  değil soru türü ne olursa olsun kişinin kendisinin kavrayabildiği ve yorumlayabileceği soru çözüm teknikleri öğrenilmelidir.
  • Kelime bilgisi sıradan sözlük mantığı ile değil "context" içinde ve "collocation"'larla birlikte sorular ve paragraflar üzerinden öğrenilmelidir.
  • Akademik Kelime Listesinde bulunan kelimeler çok fazlaca kullanılarak ve soru çözülerek öğrenilmelidir.
  • "Structure" bilgisi çok önemlidir. Bu sadece İngilizce zamanları öğrenmek demek değildir. Cümle yapılarını iyi öğrenmemiz gerekmektedir.
  • Özellikle Akademik konularla ilgili ders anlatımı niteliğindeki paragraflar üzerinden paragraf çalışmaları yapılmalıdır.
  • YDS gibi sınavlara hazırlanmak için mutlaka "Intermediate" (Orta seviyede) "Skill Based" (Beceri Odaklı) bir Genel İngilizce seviyesi tamamlanmış olmalıdır.
  • Kesinlikle sınav grubu Uzman Öğretmenler Eşliğinde ya da yardımıyla hazırlanmış bir öğrenim süreci planlanmalıdır.
  • Dinleme çalışmalarına çok önem verilmelidir. İyi bir kulak hafızası her türlü İngilizce Sınavında mutlak yardımcınız olacaktır.
  • Okuduğumuz akademik paragraflardaki konular doğrultusunda mutlaka bunlara benzer yazma çalışmaları yapılmalıdır.
Şu an için YDS ' nin soru tipleri,adeti ve puanlama ağırlıkları henüz netlik kazanmış değil. Ancak, YDS hazırlığı yapacak kişilerin mutlaka alışılmış KPDS,ÜDS mantığından mutlaka uzaklaşmaları gerekmektedir. Yani İngilizce çalışmalarını daha öğrenme odaklı bir şekilde gerçekleştirmeleri gerekir. Kesinlikle ezberleme yönteminden ve özellikle çeviri yapmaya çalışma alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerekir.
YDS soruları KPDS,ÜDS sorularına göre daha analitik düşünmeyi gerektirecek soru türlerinden oluşacaktır. Bu soruları Türkçe'ye çevirerek ya da zaman uyumuna sığınarak cevaplandırabilmeniz eskisi kadar kolay olmayacaktır. Tam da bu nedenle YDS soru çözme tekniklerinin mutlaka Akademik İngilizce Sınavlarındaki soru türlerini çözümleme teknikleri kapsamında yapılması gerekmektedir. Öncelikle İngilizce cümle yapılarının çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Cümle yapıları YDS gibi sınavlarda özellikle paragraf soru türlerinde zorluk yaşamamak için çok önemlidir. Gene en önemli unsurlardan bir tanesi de kelime bilgisidir. Her sınavın doğal olarak kendisine özgü bir kelime dağarcığı yıllar içerisinde oluşur. Ancak YDS henüz yeni bir sınav olduğundan buradaki kelimelerin ağırlığının ne olacağı çok net değildir. Bu nedenle YDS ' nin tamamen bir Akademik Dil Seviyesi Ölçme Sınavı olduğunu düşünmeliyiz ve kelime dağarcığı olarak mutlaka Academic Word List ' i temel almalıyız AKADEMİK KELİME LİSTESİ .Bu kelimeler her türlü PROFICIENCY sınav için geçerli kelimelerdir. Yani hem YDS hem de TOEFL,IELTS,FCE gibi İngilizce sınavlarda da bu kelime listesi temel alınmalıdır. Ayrıca YDS'de soru sorulma biçimlerinin KPDS ve ÜDS'ye göre değişiklik gösterebileceğini de düşünmeliyiz. Bu nedenle YDS hazırlığımızı gerçekleştirirken Use of English bölümü ve paragraf soruları açısından mutlaka FCE sınav formatında hazırlanmış soru tiplerini de dikkate almalıyız. Paragraf soruları için yarıca TOEFL paragraf soru biçimlerinin de bize referans olması gerekir. Özellikle paragraflarda bulunan bilgilerin birbirine geçişini sağlayacak cümle uygulamalarına ve paragraf içinde kullanılmış olan kelimelerin referans sorularına dikkat etmeliyiz.
Özetleyecel olursak  şunu söylemeliyim YDS soru biçimlerine hazırlanmak için geçmiş KPD,ÜDS soru türlerinden tabi ki faydalanabiliriz ancak bunu yaparken ,TOEFL,IELTS gibi uluslararası İngilizce sınav formatlarını da dikkate alarak, çalışma tarzı olarak ezbere dayalı değil analitik kavramaya dayalı bir çalışma benimsemeliyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder